GGZ en Welzijn - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor Maatschappelijk werk 2025

vrijdag 31 januari 2025, Ede

Uitdagingen van leven in de moderne maatschappij 

In onze moderne maatschappij hebben we te maken met allerlei zaken die het leven compliceren en ons voor uitdagingen plaatsen. Dit kunnen zowel grote maatschappelijke problemen zijn als persoonlijke alledaagse zorgen. Denk bijvoorbeeld aan bestaanszekerheid, klimaatproblematiek, individualisering, spanningen tussen bevolkingsgroepen, gebrek aan vertrouwen in de overheid, angst voor oorlog en terrorisme enz. Ze beïnvloeden het functioneren van mensen en kunnen onderliggende kwetsbaarheden triggeren. En als mensen het zwaar hebben, heeft dit uiteraard ook grote impact op uw werk als maatschappelijk werker.

Tijdens deze Expertisedag bespreken we daarom onderwerpen uit het huidige complexe leven. Aan de orde komen o.a. de invloed van de levensloop op oude trauma’s en de waarde van écht luisteren voor het contact met cliënten. Daarnaast hoort u over de dynamiek in en rond de online belevingswereld en hoe u als zorgverlener hierop blijft aangesloten. Ook gaan we het hebben over hoe u schaamte leert herkennen, als pijnlijke emotie én mogelijke bron van kracht. En wat zijn de oorzaken en gevolgen van toenemende eenzaamheid en wat is uw handelingsperspectief? Tot slot belichten we een mooie eigenschap van veel hulpverleners, de valkuilen die deze met zich mee brengt en hoe je die ontwijkt.

U krijgt praktische handvatten en tips om uw cliënten te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen die zij, en daardoor ook u, tegenkomen. Kortom, een dag vol kennis en inspiratie, we ontmoeten u graag op 31 januari!

Datum vrijdag 31 januari 2025
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij Registerplein en SKJ

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers, sociaal agogen, sociaal werkers en andere belangstellenden

Expertisedag voor Maatschappelijk werk 2025

vrijdag 31 januari 2025, Ede