Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Feiten en Fabels in de Jeugdgezondheidszorg: van baby tot tiener

vrijdag 8 november 2024, Veendendaal

In een tijdperk waarin gezondheidsinformatie overvloedig is, kan het soms een uitdaging zijn om feiten van fabels te onderscheiden.

  • Kun je nu wel of niet vliegen met een ernstige pinda-allergie?
  • Zijn verschillende behandelingen, waaronder topische crèmes, medicijnen en soms zelfs hormonale therapie, allemaal effectief bij het verminderen van acne?
  • Is het schadelijk om baby’s langdurig te laten huilen?
  • Krijg je van lang borstvoeding geven gaatjes in je voortanden?
  • Komt intieme terreur alleen voor in sociaaleconomisch kwetsbare groepen?
  • Sporten jongere kinderen echt minder zoals je in de kranten leest?

Doordat iedereen zich tegenwoordig als expert voordoet, hoor je vaak conflicterende berichten. Dit maakt het soms moeilijk waarheid van fictie te onderscheiden. Daarom gaan we deze dag de belangrijkste waarheden bevestigen en mythes ontkrachten, specifiek voor professionals in de jeugdgezondheidszorg.

We trappen af met een verhelderende lezing over intieme terreur. Hoe herken je de signalen? Daarna hoor je over de vele misvattingen rond acne en wat werkelijk effectief is. Aan het eind van de ochtend bespreekt een allergoloog de belangrijkste (on)waarheden over voedselallergieën. Aansluitend word je meegenomen in de wondere wereld van placebo- en nocebo-effecten en ontdek je hoe deze van waarde kunnen zijn in behandelingen bij kinderen.

In de middag leer je met een generatie-expert hoe je kunt omgaan met de generatie Alpha. Wat betekenen leeftijd, onderwijs, geld, talentontwikkeling, opvoeding en trends voor de motivatie van kinderen anno 2024? En wat kunnen (moeten) we daar als professionals mee? Vervolgens wordt dieper ingegaan op de slaaprituelen van baby’s, samen met een kinderneuroloog. Tot slot verkennen we de ontwikkeling van de kindermond, met speciale aandacht voor misvattingen over tongriempjes.

Gedurende de dag zullen we uw bestaande en opgedane kennis ook op de proef stellen met een feit-fabelflits, met kans op mooie prijzen! Deze dag mag je niet missen.

Datum vrijdag 8 november 2024
Locatie De Basiliek
Plaats Veendendaal

Accreditatie

Aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V, VSR en ABSG

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Arts   € 269
Verpleegkundige   € 239

Doelgroep

Jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, jeugdartsen en artsen M+G

Feiten en Fabels in de Jeugdgezondheidszorg: van baby tot tiener

vrijdag 8 november 2024, Veendendaal