Medisch specialismen - Cursus

Terug naar agenda

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens

vrijdag 6 december 2024, Driebergen

Met als thema: Slaapstoornissen bij ouderen

"Geachte collegae,

Slaapstoornissen komen veel voor, zeker bij ouderen, maar helaas worden veel oorzaken niet herkend of krijgen mensen niet de juiste behandeling. Daarom een hele dag over slaapstoornissen met een vijftal kernachtige voordrachten, die elk een belangrijk deel van dit thema behandelt. Zo begint de dag met een aftrap over de pathofysiologie van slaap bij de oudere mens, gevolgd door een voordracht over de diagnostische betekenis van REM-slaapstoornissen bij de ziekte van Parkinson.

Daarna komen slaapstoornissen bij een aantal veelvoorkomende ziektebeelden bij ouderen aan de orde zoals M. Parkinson, depressie en PTSS. Hierbij staat steeds naast de theorie vooral de praktijk van alledag centraal. Als u zich inschrijft, vragen we u van tevoren een slaapkalender bij te houden om tijdens deze cursus te leren wat je daarmee zoal in de praktijk kunt doen.

Kortom, een actueel, zeer relevant en praktisch thema. Wat ons betreft weer een goede reden om in te schrijven voor deze dag.

We hopen u 6 december te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
mede namens dr. Didi Rhebergen, psychiater

Prof.dr. Teus van Laar, neuroloog / dagvoorzitter"

Het programma begint om 09.30 uur (registratie vanaf 09.00 uur) en eindigt circa 16.15 uur.

Datum vrijdag 6 december 2024
Locatie Landgoed de Horst
Plaats Driebergen

Accreditatie

Aangevraagd bij ABC1 (Verenso), NVKG, NVvP en VSR. Internisten ouderengeneeskunde en neurologen ontvangen accreditatiepunten via de regeling '25% buiten eigen vakgebied'. Bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 299

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, (klinisch) geriaters, (ouderen)psychiaters, physician assistants en verpleegkundig specialisten. Ook interessant voor internisten ouderengeneeskunde en neurologen

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens

vrijdag 6 december 2024, Driebergen