Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Onbegrepen buikklachten tijdens de zwangerschap

vrijdag 20 september 2024, Ede

Een zwangerschap gaat gepaard met een diversiteit aan klachten en ongemakken, die hoe lastig dan ook niet wijzen op ernstige pathologie en vaak goed zijn te verhelpen. Echter, klachten als buikpijn, overgeven, jeuk, zuurbranden en mictieproblemen kunnen ook redenen zijn voor verdere diagnostiek en behandeling van ernstiger afwijkingen.

Deze dag richten we ons op de uitdagingen rond SHIP, endometriose, darmklachten/IBS (Prikkelbare Darm Syndroom), torsie/ovariële afwijkingen, chirurgische abdominale pathologie en aanhoudende lichamelijke klachten die vaak over het hoofd worden gezien. Ook komt het complexe vraagstuk van chronische bekkenpijn en nierwegproblematiek aan de orde, waarbij we eveneens naar de preventiemogelijkheden kijken. Naast de diagnostische aspecten wordt het klinisch redeneren en identificeren van rode vlaggen besproken die cruciaal zijn voor het tijdig ingrijpen ter voorkoming van of bij complicaties. Tot slot kijken we naar hoe angst zich kan uiten na een traumatische bevalling en wat je eraan kunt doen als de klachten niet verminderen gedurende de zwangerschap. De verschillende klachten worden bekeken vanuit sociaal, psychisch en somatisch perspectief.

Dit symposium draagt bij aan een beter begrip en een effectievere aanpak van deze uitdagende problematiek. Na deze dag kunt u sneller een diagnose stellen bij buikpijnproblematiek en weet u ook hoe uw patiënten te helpen. Een dag die u dus niet kan missen.

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum vrijdag 20 september 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij NVOG, KNOV, NAPA en kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, verloskundeartsen, physician assistants O&G, verpleegkundigen O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Onbegrepen buikklachten tijdens de zwangerschap

vrijdag 20 september 2024, Ede