Online Nascholing - Live webinar

Terug naar selectie

Macrosomie – wat moeten we toch met de ‘grote’ baby’s?

donderdag 21 november 2024, online

Van 19.30 uur tot 20.45 uur

Stel je de volgende situatie voor: een zwangere met een ongecompliceerde zwangerschap wordt gezien in de verloskundigen praktijk. Er wordt een liggingsecho verricht bij 35 weken en gelukkig is er sprake van een hoofdligging. Maar… naast de ligging wordt ook de foetale biometrie gemeten, waarbij opvalt dat de buik van de baby bovengemiddeld groot is en ook het gewicht van de baby boven de bovenste lijn komt. Wat nu? Direct veel vragen!

De baby moet er ook nog uit! Wat moeten we eigenlijk met baby’s die (te) groot worden geschat? Was is eigenlijk te groot? En is het beter om te bevallen of is afwachten eigenlijk net zo goed? Wanneer zou je dan moeten bevallen? Hoe nauwkeurig is eigenlijk die echo in de voorspelling en hoe moeten we de patiënte hierover counselen? En wat betekent dat in de praktijk voor mij als zorgverlener?

In dit webinar wordt zoveel mogelijk ingegaan op deze vragen. Er wordt stilgestaan bij de diagnostiek van macrosomie en de voorspellende waarde hiervan. Daarnaast wordt ook de meest recente literatuur besproken over het beleid rondom de bevalling. Tot slot worden handvatten geboden om zelf lokale afspraken te maken over zwangeren met een te verwachten grote baby.

Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen!

Matthijs van der Garde, gynaecoloog

Datum donderdag 21 november 2024
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Aangevraagd bij NVOG, KNOV, NAPA en Kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Doelgroep

Gynaecologen, verloskunde artsen, (klinisch) verloskundigen, phycians assistants en verpleegkundigen O&G

Macrosomie – wat moeten we toch met de ‘grote’ baby’s?

donderdag 21 november 2024, online