Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2025

vrijdag 7 februari 2025, Zeist

Editie 5 alweer!

We hebben opnieuw een indrukwekkende line-up voor u samengesteld, met inspirerende sprekers die u zullen informeren over de nieuwste inzichten en innovaties in de geboortezorg. Tijdens de presentaties zullen zij praktische voorbeelden delen en de rode draad van hun verhalen zal zijn: wat is uw rol, waar moet u op letten, en wanneer en naar wie dient u door te verwijzen? Deze bijeenkomst zal u helpen om als professional in de geboortezorg up-to-date te blijven met de continue ontwikkelingen, zodat u de kwaliteit van de verloskundige zorg verder kunt verbeteren.

Deze dag gaan we het hebben over:

  • infectieziekten in de zwangerschap met de laatste inzichten waaronder Parvo
  • een update over hemodynamiek in de zwangerschap en kort na de bevalling, zowel cardiovasculair als cerebraal, met een uitstapje naar cardiomyopathie, wat is normaal en wat niet?
  • een update over Niche Uterus na sectio
  • zorgvragen buiten de richtlijn; waar komen ze vandaan en hoe gaan we er (juridisch) het beste mee om?
  • minder leven voelen, wat moeten we ermee? de kans op foetale nood is in absolute zin klein, maar bij foetale sterfte was het wel vaak vooraf merkbaar. Een tipje van de sluier over de CEPRA studie.
  • voorkomen van vroeggeboorte door routinematig meten van de baarmoedermond; er is een behandeling om het risico van vroeggeboorte aanzienlijk te verlagen
  • een bijzondere casusbespreking over obstetrische zorg voor transpersonen

Zet de datum vast in uw agenda en houd de website in de gaten, het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Nu al geïnteresseerd? Inschrijven is al mogelijk.

PS Na 4 jaar voorzitterschap neemt em.prof.dr. Jan Nijhuis afscheid en mogen wij als nieuwe dagvoorzitter verwelkomen dr. Jeroen van Dillen, gynaecoloog Radboudumc

INSCHRIJVEN
Via onderstaande link wordt u doorgestuurd naar de testomgeving van onze nieuwe website en inschrijfmodule. Voor deze bijeenkomst schrijft u zich hier in, zo helpt u ons het nieuwe systeem te testen en optimaliseren.

Klik hier

We nodigen u van harte uit uw ervaringen, vragen of opmerkingen nav de nieuwe site met ons te delen via registratie@scem.nl of telefonisch via 0345-576642. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Datum vrijdag 7 februari 2025
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Aangevraagd bij KNOV, NVOG, NAPA, VSR en Kwaliteitsregister V&V; bij gebleken belangstelling vanuit een discipline wordt aanvullende accreditatie overwogen

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, physician assistants, verpleegkundig specialisten, O&G verpleegkundigen, kraamverzorgenden, DOULA’s / geboortecoaches

De Bijblijfsessie voor Verloskunde 2025

vrijdag 7 februari 2025, Zeist