Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Onbegrepen buikklachten tijdens de zwangerschap

vrijdag 20 september 2024, Ede

Veel zwangere vrouwen ervaren buikklachten tijdens de zwangerschap waarbij niet snel en eenduidig een diagnose kan worden gesteld. Tijdens dit symposium komen diverse oorzaken aan de orde waarbij diagnostiek, differentiaal diagnose en mogelijke behandelingen worden belicht.

Deze dag richten we ons op o.a. SHIP, endometriose, darmklachten/IBS (Prikkelbare Darm Syndroom), torsie/ovariële afwijkingen, appendicitis in de zwangerschap en aanhoudende lichamelijke klachten die vaak over het hoofd worden gezien. Naast de diagnostische aspecten wordt het klinisch redeneren en identificeren van rode vlaggen besproken die cruciaal zijn voor het tijdig ingrijpen ter voorkoming van en bij complicaties.

Een essentiële rol bij het diagnosticeren wordt ingenomen door de echoscopie. We zoomen in op de uitdagingen en beperkingen van de beeldvorming bij een zwangere vrouw en kijken naar de rol hiervan in het besluitvormingsproces. Ook komt het complexe vraagstuk van chronische bekkenpijn en nierwegproblematiek tijdens de zwangerschap aan de orde, waarbij de verschillende symptomen en behandelopties worden besproken.

Dit symposium draagt bij aan een beter begrip en een effectievere aanpak van deze uitdagende problematiek. Het programma wordt samengesteld in samenwerking met dr. Lennie van Hanegem, gynaecoloog UMC Utrecht. Houd deze website in de gaten, binnenkort wordt het definitieve programma gepubliceerd.

P.S. Het programma begint om 09.30 uur (registratie om 09.00 uur) en eindigt circa 16.30 uur.

Datum vrijdag 20 september 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij NVOG, KNOV, NAPA en kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, verloskundeartsen, physician assistants O&G, verpleegkundigen O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Onbegrepen buikklachten tijdens de zwangerschap

vrijdag 20 september 2024, Ede