De actuele ontwikkelingen
Vijf jaar na de inwerkingtreding van de Wet zorg en dwang (Wzd) is er al veel gebeurd rondom deze wet. De Hoge Raad heeft een aantal belangrijke uitspraken gedaan. De wet is voor het eerst geëvalueerd. Er zijn bestuurlijke afspraken gemaakt over de besluitvorming rond de inzet van onvrijwillige zorg. En inmiddels heeft het Ministerie van VWS ook al een wetsontwerp voorbereid voor een ingrijpende herziening van de wet.
Hoog tijd dus om u bij te laten praten over alle actuele ontwikkelingen, de huidige stand van zaken en met elkaar in gesprek te gaan over de vraag: wat betekent dit voor u in 2025?
In deze cursus krijgt u niet alleen een overzicht van de actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie, de wetsevaluatie, de bestuurlijke afspraken en – als dat beschikbaar is – het wetsontwerp, maar blikken we ook vooruit. Hoe kunt u anticiperen op de nieuwe wet? Wat kunt u nu al doen om onvrijwillige zorg verder terug te dringen en de rechtspositie van cliënten te versterken? Hoe kunt u beter samenwerken met GGZ-instellingen? En wat betekent dit alles concreet voor u in de praktijk? Aan de orde komen onder andere de laatste ontwikkelingen met betrekking tot:
Zo bent u in één dag helemaal op de hoogte! Basiskennis van de Wzd wordt bekend verondersteld. Omdat interactie en discussie essentieel zijn, is de groepsgrootte beperkt.
Docent
Mr.dr. Emke Plomp, psychiater en gezondheidsjurist/juridisch adviseur, PSYCHOLEX; betrokken bij de wetsevaluatie en hoofdonderzoeker van het Verdiepingsonderzoek Uitvoering Wvggz (ZonMw)
Inschrijven
Voor deze bijeenkomst schrijft u zich in via de bètaversie van onze nieuwe website en inschrijfmodule:
klik daarvoor HIER.
U helpt ons het nieuwe systeem te optimaliseren door uw ervaringen, vragen of opmerkingen met ons te delen via registratie@scem.nl of telefonisch via 0345-576642.
Datum | donderdag 27 maart 2025 |
Locatie | Landgoed de Horst |
Plaats | Driebergen |
Toegekend door NVvP (4 punten); aanvraag in behandeling bij ABC1; bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen (neem hiervoor contact op met SCEM)
Het inschrijfgeld bedraagt: € 515
Wzd-functionarissen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, psychiaters, GZ-psychologen, orthopedagogen-generalist, huisartsen, medewerkers Wzd-bureau, juristen, leidinggevenden en anderen die zich met Wzd bezighouden
U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens
deelnemersadministratie
donderdag 27 maart 2025, Driebergen