Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Kinderneurologie 2024

vrijdag 27 september 2024, Ede

Voor deze editie hebben we wederom gekozen voor twee heel interessante thema’s: neurologische problemen bij pasgeborenen en aanvallen op de kinderleeftijd.

In de ochtend staan neurologische problemen bij baby’s centraal. Op welke manier kunnen pasgeborenen hersenschade oplopen? Wat zijn anno 2024 de mogelijkheden om de gevolgen hiervan te beperken? Hoe kunt u kinderen die neurologische problemen hebben herkennen en deze kinderen en hun ouders het beste begeleiden in de praktijk? Aan de orde komen foetale en neonatale neurologie, perinatale asfyxie (inclusief koelingsprotocol en MRI), vroege diagnostiek, vroege interventie alsook aandacht voor de lange-termijngevolgen van neurologische aandoeningen in de jongste levensfase.

In de middag kijken we naar aanvallen op de kinderleeftijd. Aan de hand van video’s komen epilepsieaanvallen, aanvallen met bewegingsproblemen, aanvallen als gevolg van daling van de bloeddruk, hoofdpijnaanvallen en functionele aanvallen aan de orde. U krijgt handvatten hoe deze aanvallen te herkennen, wat u zelf kunt doen in de begeleiding en welke kinderen u kunt verwijzen en naar wie.

Door te kiezen voor twee thema’s is er ruim de tijd deze onderwerpen uitgebreid te behandelen en de vragen die bij u leven te beantwoorden. Zo hopen we u te voorzien van nieuwe praktische informatie waarmee u direct de volgende dag aan de slag kunt in uw praktijk. Wederom een interactieve dag die u niet mag missen!

Wij kijken er naar uit u allemaal (weer) te ontmoeten!

Jolanda Schieving, kinderneuroloog
Elisa Hamer, kinderneuroloog
Nienke Baars van Os, kinderneuroloog i.o.

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum vrijdag 27 september 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG, NAPA (5 pnt); aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie, Kwaliteitsregister V&V en VSR

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M+G, kinderartsen, (kinder)fysiotherapeuten, physician assistants, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere belangstellenden

Kinderneurologie 2024

vrijdag 27 september 2024, Ede