Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar selectie

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Amsterdam

Twee bijeenkomsten & oefenen in de eigen praktijk
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode (maligne) vlaggen.

U leert de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn, beter te herkennen en beoordelen. Als u die mogelijk verdachte, maar uiteindelijk benigne tumoren, zelfstandig goed kunt diagnosticeren, vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen. En kunt u de patiënt eerder geruststellen. De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3¾ uur. Nadat u tijdens de eerste bijeenkomst heeft geleerd huidafwijkingen systematisch te beoordelen, gaat u in de tussenliggende weken zelf oefenen met de dermatoscoop. Tijdens de tweede avond wordt de verzamelde casuïstiek besproken en van verdere uitleg voorzien.

Leerdoelen

  • Tussen een helder ‘goed’ en een overduidelijke ‘foute’ diagnose zit altijd een grijs gebied. Door ons te richten op de goedaardige aandoeningen maken we dit grijze gebied smaller en het pluisgebied groter.
  • Cursisten kunnen met een gerust hart een afwachtend beleid voeren.

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25.
P.S. Het programma begint om 16.30 uur, registratie en ontvangst vanaf 16.00 uur.

Dermatoscoop
Heeft u in uw praktijk geen dermatoscoop om mee te oefenen? Geen probleem, u kunt er een lenen. Bij de eerste bijeenkomst kunt u bovendien een Heine dermatoscoop aanschaffen met korting op de adviesprijs. Daxtrio-medewerkers zijn aanwezig op de cursuslocatie om u van advies te voorzien. Houd er wel rekening mee dat het aantal leenscopes beperkt is. Daxtrio biedt materiaal en advies, dit is geen sponsoring. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Datum 11 oktober, 29 november 2023
Locatie Van der Valk Hotel
Plaats Oostzaan-Amsterdam

Accreditatie

Aangevraagd bij ABC1 (voor 9 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 590

inclusief zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Amsterdam

11 oktober, 29 november 2023, Oostzaan-Amsterdam