Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Jonge zwangerschap anno 2025

vrijdag 24 januari 2025, Ede

Tijdens deze nieuwe editie van Jonge Zwangerschap beginnen we met het belang van omgevingsfactoren. Wat is bijvoorbeeld de invloed van stress op het immuunsysteem, vruchtbaarheid en de jonge zwangerschap? En welke toxische stoffen vinden we in de preconceptionele screening en wat is het effect op de vruchtbaarheid? Wat is de invloed van klimaatverandering? Verder komt natuurlijk de diagnostiek aan bod zoals de 13 weken echo en het belang van vroegdiagnostiek bij ectopische zwangerschappen. Daarnaast kijken we naar infertiliteit en herhaalde miskramen. Waarom ontstaan miskramen? Wat is het moment om een patiënt door te sturen? Wat is het beleid t.a.v. miskramen?

Verder staat hyperemesis gravidarum op het programma: de richtlijn en de resultaten van het gebruik van Prednison. Tot slot kijken we nog naar de rol van de reproductieve genetica. Wat is de evolutie binnen de genetische diagnostiek en de relatie met de vruchtbaarheid?

Een gevarieerd programma dat binnenkort op de website verschijnt.
U kunt al inschrijven!

Congrescommissie
Willem Verpoest, hoogleraar Voorplantingsgeneeskunde
Mireille Bekker, hoogleraar Verloskunde
Kitty Bloemenkamp, hoogleraar Verloskunde
Bas Veersema, em. hoogleraar Gynaecologie

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum vrijdag 24 januari 2025
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij KNOV, BEN, NVOG, NAPA, VKGN, Kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, verloskundeartsen, gynaecologen, klinische genetici, echoscopisten, fertiliteitsartsen, physician assistants O&G, verpleegkundigen O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Jonge zwangerschap anno 2025

vrijdag 24 januari 2025, Ede