Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar agenda

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Rotterdam

15 oktober, 17 december 2024, regio Rotterdam

Twee bijeenkomsten & oefenen in de eigen praktijk
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode-/maligne vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 4,5 uur. Nadat u tijdens de eerste middag alle benodigde kennis en tips heeft gekregen, verzamelt u in de tussenliggende weken in de eigen praktijk patiëntcasuïstiek met verdachte huidafwijkingen uit de top 12, gebruikmakend van de dermatoscoop. De tweede middag wordt de casuïstiek besproken en van verdere uitleg voorzien. 

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25.
P.S. Het programma begint om 16.30 uur (registratie vanaf 16.00 uur)

Dermatoscoop
Heeft u in uw praktijk geen dermatoscoop om mee te oefenen? Geen probleem, u kunt er een lenen. Bij de eerste bijeenkomst kunt u bovendien een Heine dermatoscoop aanschaffen met korting op de adviesprijs. Daxtrio-medewerkers zijn aanwezig op de cursuslocatie om u van advies te voorzien. Houd er wel rekening mee dat het aantal leenscopes beperkt is. Daxtrio biedt materiaal en advies, dit is geen sponsoring. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Datum 15 oktober, 17 december 2024
Locatie volgt
Plaats regio Rotterdam

Accreditatie

Herhalingsaanvraag in behandeling bij ABC1 (9 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 575

inclusief zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Rotterdam

15 oktober, 17 december 2024, regio Rotterdam