Gynaecologie / Verloskunde - Cursus

Terug naar agenda

WOG-cursus 2025 Gynaecologische oncologie

30 en 31 januari 2025, Maastricht

“Ontzettend leerzame cursus, goede sfeer, enthousiaste tutoren"
(reactie cursist)

Met de WOG-cursus willen we u kennis laten maken met de actuele richtlijnen en de state of the art betreffende de diagnostiek, behandeling en follow-up van gynaecologische tumoren. De cursus is bedoeld voor gynaecologen, AIOS gynaecologie, medisch oncologen (in opleiding), case managers en verpleegkundig specialisten.

Het programma bestaat uit vier tumor-specifieke modules: cervix-, ovarium-, endometrium- en vulvacarcinoom. De deelnemers wordt gevraagd zich actief voor te bereiden op de cursus. De casuïstiek en referentieliteratuur zullen ruim van tevoren worden toegestuurd. Tijdens de cursus zal deze casuïstiek, die aanleiding zal geven tot kritische vragen, worden besproken en uitgediept in kleine groepjes onder begeleiding van ervaren tutoren. Vooraf wordt een state of the art overzicht gegeven van de betreffende module. 

Daarnaast zijn er diverse presentaties die voor de gynaecologische oncologie relevant zijn: pathologie, beeldvorming, radiotherapie, systemische therapie, minimaal invasieve chirurgie, erfelijkheid, nazorg na kanker, palliatieve zorg en Advance Care Planning

Door de actieve opzet van de cursus zal uw kennis toenemen en ook beter beklijven en wordt u in 2 dagen weer volledig up-to-date gebracht!

Cursuscommissie
Katja Gaarenstroom, voorzitter, gynaecoloog LUMC
Brigitte Slangen, gynaecoloog MUMC
Stijn Mom, CGOA, gynaecoloog locatie AMC
Ronald Zweemer, gynaecoloog UMCU

Datum 30 en 31 januari 2025
Locatie Buitenplaats Vaeshartelt
Plaats Maastricht

Accreditatie

Toegekend door NVOG (12 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Gynaecoloog / fellow  € 895
AIOS / VS / case manager  € 650

Inbegrepen: 2-daags arrangement inclusief 1x overnachting, ontbijt, borrel, diner, 2x lunch en benodigdheden cursus

Doelgroep

Deze cursus is onmisbaar voor gynaecologen, AIOS gynaecologie (in de tweede helft van hun opleiding, voor de afdelingsstage gynaecologie of tijdens differentiatie oncologie), medisch oncologen (in opleiding), case managers en verpleegkundig specialisten met gynaecologische oncologie als aandachtsgebied

WOG-cursus 2025 Gynaecologische oncologie

30 en 31 januari 2025, Maastricht