Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Foetale groeirestrictie anno 2024

dinsdag 3 december 2024, Ede

Foetale groeirestrictie is een van de klinische aandoeningen die we als verloskundig zorgverleners allemaal regelmatig tegenkomen. Het meten van foetale groei is een kernelement van onze prenatale zorg, gericht op het opsporen van groeiproblemen van de foetus en het bereiken van de ideale gewenste uitkomst van een zwangerschap: een gezonde moeder met een gezond kind.

Placenta-insufficiëntie uit zich vaak in een (te) kleine baby. Wanneer wordt vastgesteld dat een baby klein is, leidt dit tot veel (medische) zorg en zorgen. Om uiteindelijk de diagnose foetale groeirestrictie te stellen, gebruiken we liefst meer maten en kijken we tegenwoordig verder dan alleen metingen van hoe groot de baby is.

Het laatste jaar zijn meerdere belangrijke onderzoeken afgerond, die ons inzicht geven welke andere maten we nog meer kunnen gebruiken. Deze dag gebruiken we om veel van deze nieuwe ontwikkelingen met u te delen. Hoe kunnen we Doppler-metingen goed implementeren? Hoe stemmen we dit af ‘tussen de lijnen’? Wat kan de rol zijn van biomarkers in het moederlijke bloed? Wat is de rol van placenta-pathologie? Dit en nog veel meer. Houd deze website in de gaten voor het programma, u kunt al inschrijven.

Samen letten we op de kleintjes, tot ziens op 3 december!

Sanne Gordijn, gynaecoloog-perinatoloog UMC Groningen
Wessel Ganzevoort, gynaecoloog-perinatoloog Amsterdam UMC

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum dinsdag 3 december 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij KNOV, NVOG, NAPA en BEN. Geïnteresseerde kinderartsen en huisartsen kunnen voor accreditatie gebruik maken van de regeling '25% buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, (verloskundig-)echoscopisten, physician assistants. Ook interessant voor kinderartsen, neonatologen en verloskundig geïnteresseerde huisartsen

Foetale groeirestrictie anno 2024

dinsdag 3 december 2024, Ede