Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2025

vrijdag 17 januari 2025, Ede

Als preventieassistent speel je een belangrijke rol in de preventieve mondzorg. In de praktijk ontstaan echter regelmatig discussies over de taakdifferentiatie tussen preventieassistenten, mondhygiënisten en tandartsen, wat voor onduidelijkheid kan zorgen. Deze uitdagingen vragen dat jij als preventieassistent flexibel en aanpasbaar bent en je blijft ontwikkelen binnen je vakgebied in kennis over nieuwe technieken, materialen en protocollen.

Tijdens de jaarlijkse Preventieassistentendag ondersteunen we je hier graag bij. Zo laten we zien hoe je heel eenvoudig mooie en goede mondfoto’s maakt met je mobiel. En hoor je welke voorzorg en natuurlijk nazorg je kunt doen bij een nog te plaatsen implantaat. Parodontoloog Julio Villalba Recuerda komt vanwege het grote succes van afgelopen jaar nogmaals spreken. Dit keer over zijn nieuwe onderzoek naar halitose waarbij de (onverwachte) link tussen halitose en parodontitis wordt gelegd. Verder kijken we naar de rol van mondgewoontes en preventie bij tongriemproblematiek. En weet je dat je als preventieassistent wel degelijk een functie hebt bij furcatieproblemen?

Enorm blij zijn we dat bijzonder hoogleraar Schuldenproblematiek Nadja Jungmann komt uitleggen wat het verband is tussen financiële problemen en een slechte mondgezondheid. Zij geeft adviezen over een goede benadering van deze kwetsbare patiënten en voorbeelden van handige vragen die je kunt stellen. Tot slot krijg je simpele oefeningen voor als je na een lange dag hard werken met een brandend gevoel tussen je schouderbladen naar huis gaat.

Last but not least kiezen we weer het Preventieproject van het jaar! Dit is een uitstekende gelegenheid om je werk (samenwerkingsverband, best practice of onderzoek) te delen en zo bij te dragen aan de vooruitgang van je vakgebied. Doe mee en stuur je project met een korte inhoudelijke omschrijving en foto vóór 30 november naar scem@scem.nl

Kortom, deze dag geeft je precies wat je nodig hebt om sterk in je schoenen te staan, je werk te optimaliseren en met plezier te werken in de moderne mondzorg!

Datum vrijdag 17 januari 2025
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Vermelding in het Register Preventieassistenten wordt aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Bij tegelijk inschrijven van 4 of meer deelnemers uit dezelfde organisatie geldt een reductie van € 20 per persoon.

Doelgroep

Preventieassistenten, mondhygiënisten, tandartsassistenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom

Landelijke Dag voor de Preventieassistent 2025

vrijdag 17 januari 2025, Ede