Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Slijmvliezen en parodontium: alarmsignalen

vrijdag 13 september 2024, Utrecht

Wanneer moet u zich zorgen maken?

Het belooft een boeiende en informatieve dag te worden, gewijd aan het (periodieke) mondonderzoek in de algemene praktijk. Tijdens deze verdiepende sessie gaan experts op het gebied van mondgezondheid MKA-chirurg Saskia Strijbos en parodontoloog Julio Villalba Recuerda in op de detectie en behandeling van slijmvliesafwijkingen en parodontale problemen.

In de ochtend staan het parodontium en mondslijmvlies centraal, van de anatomie en de normale kenmerken van een gezonde mond tot het herkennen van de verschillende mondslijmvliesafwijkingen; variërend van witte en rode laesies, blaarvorming en infecties tot auto-immuunziekten en oncologie. Er worden praktijkvoorbeelden gedeeld waarmee je inzicht krijgt in de diagnostiek en behandeling van deze aandoeningen. Het laatste thema van de ochtend zijn de alarmsignalen in botstructuren. Wat zijn de rode vlaggen?

De middag begint met het belang van een gezond parodontium. Parodontale problemen zoals hyperplasie, laesies en lichen planus worden besproken. Ook kijken we naar antibioticagebruik bij initiële parodontale behandeling en het paro(preventie)protocol met haar dilemma’s. De dag wordt afgesloten met het hoofd-hals-protocol en het oncologisch behandeltraject.

Er worden tal van beelden en casussen uit de dagelijkse praktijk getoond om de kennis te versterken en dilemma’s te bespreken. Er is ruimte voor interactie en discussie, zodat ook al uw vragen worden beantwoord. Daarom, mis deze verdiepende sessie niet!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

                               
 

Saskia Strijbos

  Julio Villalba Recuerda

 

Datum vrijdag 13 september 2024
Locatie Bar Beton Rijnsweerd
Plaats Utrecht

Accreditatie

Toegekend KRM en KRT (4 pnt); aangevraagd bij Register Preventieassistenten

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Mondhygiënisten, tandartsen, preventieassistenten

Slijmvliezen en parodontium: alarmsignalen

vrijdag 13 september 2024, Utrecht