Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Obstetric Medicine 2024

dinsdag 8 oktober 2024, Rotterdam

Dit congres, georganiseerd in samenwerking met het Erasmus MC, heeft als centrale thema de multidisciplinaire benadering van de medische zorg van vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Na de succesvolle editie in 2023 ligt deze keer de focus op pre-eclampsie, cardiale en renale complicaties. Daarnaast hoort u over nieuwe ontwikkelingen mbt de behandeling en risicoanalyse bij pre-existente diabetes mellitus type 1 en 2, en worden de laatste inzichten van veelvoorkomende neurologische ziektebeelden gedeeld. Verder komt de combinatie systemische lupus erythematodes (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) aan bod. Nationale en internationale experts, waaronder Kypros Nicolaides, Helen Murphy, Rebecca Painter en Radboud Dolhain, delen hun kennis en ervaringen tijdens plenaire en interactieve sessies.
Nieuw zijn de basissessies voor verloskundigen en artsen in opleiding, maar ook andere deelnemers zijn van harte welkom. In dit parallelprogramma kijken we naar een klacht van de zwangere patiënt en vervolgens naar het benodigde diagnostisch proces.

Dit symposium biedt een mooi platform om nieuwe kennis op te doen en in contact te komen met andere collegae die vanuit verschillende perspectieven de zwangere vrouw benaderen. Het is dan ook een unieke kans om uw netwerk te verbreden en de samenwerking tussen verschillende vakgebieden te versterken.

Graag zien we u op 8 oktober in Rotterdam!

Tim Korevaar, fellow endocrinologie
Koen Verdonk, internist

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum dinsdag 8 oktober 2024
Locatie LanterenVenster
Plaats Rotterdam

Accreditatie

Toegekend door NVOG, NIV, KNOV (cat. A) (5 pnt); aangevraagd bij NAPA

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

Arts   € 279
Overige   € 249

Doelgroep

Gynaecologen, internisten, verloskundeartsen, (klinisch) verloskundigen, physician assistants O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Obstetric Medicine 2024

dinsdag 8 oktober 2024, Rotterdam