Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Veerkracht in verbinding - jubileumcongres SSPK

donderdag 19 september 2024, Ede

De Sectie Sociale en Psychosociale Kindergeneeskunde (SSPK) bestaat 50 jaar en dat vieren we met een inspirerend lustrumcongres op 19 september! Het centrale thema van deze dag is Veerkracht. Veerkracht is van belang voor de patiënt en het systeem eromheen, en ook voor onszelf. Maar wat is veerkracht eigenlijk?

Bevlogen sprekers nemen ons mee in onderwerpen die voor ons allen belangrijk zijn. We kijken naar brein en lichaam, een altijd samenwerkend team, in goede en in slechte dagen. Wat biedt deze kennis en hoe helpt dat ons in de spreekkamer? Ook de ethische en juridische dilemma’s bij kwetsbare patiënten, bijv. binnen de psychiatrische en verstandelijke gehandicaptenzorg, komen aan bod. Wat als je een tuchtzaak aan je broek krijgt omdat je opkomt voor de patiënt? Deze dag gaan we ook in op de mogelijkheden om het breed maatschappelijk op te nemen voor een kwetsbare patiëntengroep. Hoe pak je efficiënt de rol als pleitbezorger voor preventieve gezondheid en hoe zorg je daarbij voor goede interdisciplinaire samenwerking? Hoe kunnen we het systeem in zijn kracht zetten, zowel binnen het systeem van de patiënt als het systeem daarbuiten? Hoe optimaliseren we de samenwerking met andere disciplines en komen we tot 1+1 = 3?

Dit lustrumcongres staat onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Jesper Rijpma. We hopen alle beroepsgroepen waarmee wij in verbinding staan op deze interactieve dag te mogen verwelkomen.

Tot ziens op 19 september!

Wilma van Veen, kinderarts sociale pediatrie
Andrieke Knottnerus, kinderarts sociale pediatrie
Ietske Tack, arts VG
Annemieke van der Bas, vertrouwensarts en voorzitter VVAK
Inge Tissen, arts M&G
Wouter Staal, hoogleraar Klinische kinder- en jeugdpsychiatrie; bijzonder hoogleraar Autismespectrumstoornissen

Binnen de SSPK staat kennis en kunde op het brede gebied van sociaal en psychisch welzijn van kinderen centraal. Aandachtsgebieden zijn Infant Mental Health (IMH) zorg, ernstige ALK, leer-, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen (waaronder ADHD, autisme, mentale retardatie), eetstoornissen, chronisch zieke kinderen, kindermishandeling en de zorg voor kinderen in complexe sociale situaties die van invloed zijn op het maximaal functioneren en ontwikkelen van het kind.

 

Datum donderdag 19 september 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG, ABC1, NVvP (5 pnt), Kwaliteitsregister V&V (4 pnt), VVAK (5 uur); aangevraagd bij NIP (K&J/NVO)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259*

*Voor aios kindergeneeskunde: € 159

Doelgroep

Kinderartsen, kinder- en jeugdpsychiaters, jeugdartsen, artsen M+G, artsen VG, vertrouwensartsen, kinderpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdverpleegkundigen en arts-assistenten

Veerkracht in verbinding - jubileumcongres SSPK

donderdag 19 september 2024, Ede