Gynaecologie / Verloskunde - Cursus

Terug naar agenda

Foetale neuro-imaging - van echo tot prognose

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

Het brein is het enige foetale orgaan dat een continue verandering doormaakt tijdens de zwangerschap. Samen met het uitgebreide scala aan aangeboren en verworven afwijkingen en gegeven de complexe driedimensionale structuur van de hersenen, maakt dit het foetale brein echoscopisch vaak moeilijk te beoordelen.

In deze cursus wordt ingegaan op de normale anatomie en ontwikkeling van de hersenen. Aansluitend worden de belangrijkste foetale hersenafwijkingen onder de loep genomen, zoals afwijkingen in de fossa posterior, ventriculomegalie en migratie en proliferatiestoornissen. Ook zal de prognose van de aangeboren en verworven foetale hersenafwijkingen besproken worden. Immers, het tijdig herkennen van foetale hersenafwijkingen kan bijdragen tot een betere counseling van de aanstaande ouders en veel onzekerheid voor de geboorte wegnemen.

Gezien het praktische karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25 personen. Als u ervaren bent met geavanceerd ultrageluidsonderzoek, uw praktische echoscopische (inclusief 3D) vaardigheden verder wilt ontwikkelen en geïnteresseerd ben in counseling van patiënten die zwanger zijn van een foetus met een hersenafwijking, is deze cursus voor u bedoeld.

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

 

Datum donderdag 12 september 2024
Locatie Van der Valk
Plaats Zwolle

Accreditatie

Toegekend door NVOG en BEN (6 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 379

Doelgroep

Gynaecoloog, arts prenatale geneeskunde, (verloskundige/)echoscopist

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst (via de knop Schrijf u in).

Foetale neuro-imaging - van echo tot prognose

donderdag 12 september 2024, Zwolle