Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Verkenning van Innovaties in Verloskunde en Gynaecologie

vrijdag 14 juni 2024, Utrecht

Tevens afscheidssymposium van prof.dr. Bas Veersema,
hoogleraar benigne gynaecologie

Deze dag worden de vooruitgang in voortplantingsgeneeskunde en gynaecologische chirurgie onderzocht, de evolutie van innovaties verkend en blikken we vooruit op toekomstige ontwikkelingen binnen het vak. Join us in een diepgaande verkenning van de inhoudelijke aspecten die de gynaecologie en verloskunde vormgeven en voortstuwen.

Vernieuwing brengt de gezondheidszorg verder. Zeker als het gaat om de beweging van de kliniek naar de ambulante setting. Marlies Bongers bespreekt de verandering hierdoor in behandeling van vrouwspecifieke aandoeningen en kijkt vooruit. Jan Paul Roovers stelt de kwaliteit van de gynaecologische chirurgie ter discussie. En moet elke gynaecoloog in Nederland wel chirurgisch actief zijn? Hoe kunnen we de kwaliteit in de toekomst waarborgen? Mark Hans Emanuel bespreekt hoe de moderne echoscopie op de polikliniek gynaecologie kan worden geoptimaliseerd. Naast de ontwikkelingen van nieuwe technieken wordt de betrouwbaarheid van betere beeldvorming en de betekenis hiervan in de dagelijkse praktijk besproken. Daarna geeft Christianne de Groot een beschouwing over de Geboortezorg in 2035. Technologische ontwikkelingen, zoals robotica en e-health, zullen een cruciale rol spelen bij het bereiken van optimale gezondheidszorg. Wat nemen we mee naar de toekomst?

De opleiding tot gynaecoloog is enorm in ontwikkeling. Uiteraard blijven kennis en vaardigheden leerdoelen, maar de echte kwaliteit van de gynaecoloog zit in de persoonsgerichte benadering, het functioneren in een professioneel netwerk, het dansen met AI en een bredere blik op zorg voor vrouwen. Fedde Scheele werpt een blik op zorg die verder gaat dan gynaecologie. Wat houdt dit dan in en hoe bereiken we dat dit echt landt in onze dagelijkse praktijk?

Tot slot staan we uiteraard stil bij het afscheid van prof.dr. Bas Veersema. U bent van harte welkom op 14 juni te Utrecht!

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

 

Datum vrijdag 14 juni 2024
Locatie Bar Beton
Plaats Utrecht

Accreditatie

Toegekend door NVOG, NAPA, VVF (4 pnt), KNOV (3,5 pnt cat. A) en BEN (1 pnt)

Inschrijfgeld

Voor deelname is geen inschrijfgeld verschuldigd

Doelgroep

Gynaecologen (i.o.), verloskunde artsen, fertiliteitsartsen, (klinisch) verloskundigen/echoscopisten en physician assistants O&G

Verkenning van Innovaties in Verloskunde en Gynaecologie

vrijdag 14 juni 2024, Utrecht