Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige 2024

vrijdag 22 maart 2024, Zeist

Ontdek wat er speelt in jouw vakgebied en hoe je de laatste ontwikkeling toepast in je dagelijkse werk

Wij nodigen je graag uit voor de 7e editie van de Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige. Tijdens deze dag komen zeven relevante onderwerpen aan bod waarmee je dagelijks geconfronteerd kunt worden. Nieuw is de lunchsessie waarin je uitleg krijgt over de troostmethode van dr. Harvey Karp en hiermee kunt oefenen.

Aan de hand van casuïstiek gaat een kinderarts dieper in op de oorzaken en gevolgen van excessief huilende zuigelingen, een gynaecoloog vertelt je over de invloed van sociaaleconomische omstandigheden op de ontwikkeling van een kind en biedt je handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Een trainer en adviseur met expertise op het gebied van de pluriforme samenleving leert je over de samenhang van huiselijk geweld en soms culturele achtergronden met overtuigingen als eer en wraak.

Verder kijken we naar de medische oorzaken van ernstige obesitas bij kinderen. En zal het screeningsinstrument SINDA, een methode voor neurologisch onderzoek om kinderen met een hoog risico op ontwikkelingsstoornissen op te sporen, gedetailleerd worden toegelicht. Tijdens de interactieve lezing ‘Teken je boodschap’ laten we zien hoe tekenen een positieve impact kan hebben op jouw communicatie met ouders en kinderen. Een mediapedagoog sluit de dag af met een kijkje in de wereld van kwetsbare jongeren en influencers.

Ontdek op deze dag wat er speelt, de laatste ontwikkelingen en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse werk. Het programma wordt begeleid door journalist en auteur Merel van Dorp. Graag tot vrijdag 22 maart!

P.S. De lunchsessie (toegankelijk eerste 30 deelnemers) is volgeboekt. Stuur een email naar registratie@scem.nl als je op de wachtlijst wil. We informeren je als een plaats beschikbaar is.

Datum vrijdag 22 maart 2024
Locatie Hotel Theater Figi Zeist
Plaats Zeist

Accreditatie

Aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V en Verpleegkundig Specialisten Register

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Groepskorting: bij gelijktijdig inschrijven van 5 deelnemers uit één organisatie betaalt de 5e deelnemer geen inschrijfgeld.

Doelgroep

Jeugdverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige 2024

vrijdag 22 maart 2024, Zeist