Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar agenda

Zorg rond de pasgeborene

maandag 29 januari 2024, Ede

We stellen je mening op prijs, via deze link kun je de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/N9G1F0H4G4Y9X7T6I

 

Van verwacht naar verdacht: een gezonde baby is niet vanzelfsprekend

Beste collega's,

Wij nodigen jou van harte uit voor het jaarlijkse symposium Zorg rond de pasgeborene. Het belooft weer een interessante dag te worden, waarin je wordt meegenomen op een reis van ouders en kind waarin niet alles loopt zoals verwacht. Hoe we daar als zorgverleners mee omgaan en welke handvatten er zijn om samen met ouders het pad nog beter te bewandelen, hoor je van diverse inspirerende sprekers. 

Kom op 29 januari, om in een afwisselend programma:

 • Kennis op te doen
  Als de zwangerschap niet alleen blijde verwachting is door genetische afwijkingen of een congenitale infectie
  Er na de geboorte afwijkingen blijken die nadere diagnostiek en zorg vragen

 • Je te laten inspireren
  Door te luisteren naar ervaringsverhalen van ouders

 • Tips en adviezen mee te nemen
  Hoe je met deze ervaringen een nog betere verpleegkundige kunt worden die ouders zich gehoord doen voelen en zorg rond het kind met hen kan vormgeven

Als klap op de vuurpijl wordt het programma afgesloten met een theatervoorstelling geïnspireerd op de verwachting en komst van een bijzonder kind door kleinkunstenaar/cabaretier Christiaan Jelsma. We verheugen ons op jouw komst en een geweldige dag!

Namens de symposiumcommissie,

Marja van der Heide-Jalving
kinderarts-neonatoloog NICU Isala

   

 

Truus Vanlier-prijs

Daphne Hanegraaf won in 2023 de felbegeerde Truus Vanlier-prijs met haar vernieuwde aanpak rond geplande keizersnedes in het Catharina Ziekenhuis. 


Ruim een jaar na de introductie van die nieuwe aanpak is de opnameduur bijna gehalveerd. Vrouwen kunnen de dag na de keizersnede al naar huis en zij geven aan vooral het sneller thuis herstellen als positief te ervaren. Lees hier meer over de doorgevoerde veranderingen.

P.S. Wil je zelf in aanmerking komen voor de Truus Vanlier-prijs, kijk in de rechterkolom voor criteria en mogelijkheden voor inzenden.

Mede mogelijk gemaakt door een of meerdere vergunninghouders

Datum maandag 29 januari 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door Kwaliteitsregister V&V, VSR (5 pnt), KNOV (6 pnt/cat. A) en NAPA (4 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 149

Doelgroep

Kinder-, neonatologie-, obstetrieverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verloskundigen, (klinisch) kraamverzorgenden

Zorg rond de pasgeborene

maandag 29 januari 2024, Ede