Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

De Beschermende Wieg
online minisymposium voor kraamverzorgenden

dinsdag 28 mei 2024, online

Uitzending: 19.30 uur - 21.15 uur

De eerste dagen na de geboorte van een baby speel jij een belangrijke rol in het begeleiden van baby en ouders. Voor de baby is het een grote overgang van het leven in de baarmoeder naar het leven buiten deze (meestal) veilige omgeving. De ene baby past zich sneller aan dan de andere en vaak zonder problemen. Maar wat als er wel een kink in de kabel komt? Dan kan jij met jouw ervaring een belangrijke rol spelen in het herkennen van problemen bij de baby, de ouder of in de thuissituatie.

Is wat je ziet afwijkend, wanneer moet je in actie komen of overleggen met de verloskundige, huisarts of maatschappelijk werker? In dit online minisymposium bespreken we 3 thema’s uit jouw dagelijkse praktijk. Inspirerende sprekers praten je bij met praktijkvoorbeelden en video’s.

Pluis of niet-pluis, hoe herken ik een baby met een neurologisch probleem
Goede observatie van spontane motoriek is heel belangrijk. Wat zijn de rode vlaggen, wanneer trek je aan de bel? Aan de hand van video’s en casus leer je wat goed kijken én herkennen is.

Sociaal welzijn, stress en psychische klachten: praktische handvatten om ouders te ondersteunen
Een goede start is voor ieder kind heel belangrijk. Sociaal welzijn, stress en psychische klachten bij de ouders hebben invloed op de groei en ontwikkeling van het kind. Je krijgt uitleg over de invloed van omstandigheden met praktische handvatten waar je meteen mee aan de slag kunt in de praktijk!

Help, ik zie een vlekje op de babyhuid!
Wat is een normale babyhuid en wanneer zeg jij tegen ouder(s) dat hun baby naar de arts moet? Hoe en wat vertel je dan? Hoe herken je vlekjes waar je zelf iets aan kunt doen en welk advies geef je? Welke verzorgingsproducten kun je wel gebruiken en welke misschien beter van niet? Met veel voorbeelden krijg je tips en trics.

Je volgt de nascholing gewoon thuis in je eigen omgeving.
Zien wij jou ook op 28 mei?

Docenten
Jolanda Schieving, kinderneuroloog, Radboudumc, Nijmegen
Hilmar Bijma, gynaecoloog-perinatoloog, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam
Patrick Kemperman, dermatoloog, Amsterdam UMC en Dijklander Ziekenhuis, Purmerend

Datum dinsdag 28 mei 2024
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

wordt aangevraagd bij het Kenniscentrum Kraamzorg

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 29

Doelgroep

Kraamverzorgenden

De Beschermende Wieg online minisymposium voor kraamverzorgenden

dinsdag 28 mei 2024, online