Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Lichtpuntjes in de donkere nacht

dinsdag 9 april 2024, online

Slaapproblemen bij kinderen en slapeloosheid bij adolescenten

Uitzending: 15.00 uur – 16.30 uur

Bang voor het donker, bang om weer niet te kunnen slapen, bang voor nachtmerries. Voor heel veel kinderen en jongeren is naar bed gaan allesbehalve een fijn vooruitzicht. In dit webinar gaan we dieper in op normale slaap en slaapproblemen bij kinderen en jongeren, waarbij we twee specifieke onderwerpen uitlichten.

Allereerst gaan we aan de slag met angsten in de nacht: wat kun je doen wanneer kinderen bang zijn om te gaan slapen? Wat zijn de mogelijkheden bij andere angsten in de nacht, zoals non-REM parasomnieën en nachtmerries. Daarna gaan we dieper in op hardnekkige slapeloosheid op de puberleeftijd. Welke oorzaken zijn er en wat zijn de mogelijkheden voor behandelingen, wanneer de standaard slaaphygiëneregels niet hebben geholpen.

U krijgt aan de hand van veel casuïstiek praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. De cursus is gericht op behandelaren in de jeugdzorg en GGZ, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te haken.

Sprekers
Sigrid Pillen, kinderneuroloog/somnoloog
Els van der Horst, klinisch neuropsycholoog/somnoloog

Datum dinsdag 9 april 2024
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door LV POH-GGZ, NVvPO en Kwaliteitsregister V&V (2 punten); aangevraagd bij NIP, FGzPt

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Bij deelname aan dit webinar ontvangt u € 10 korting op het inschrijfgeld van de verdiepende sessie op 31 mei. U kunt beide nascholingen ook los van elkaar volgen.

Doelgroep

K&J psychologen en psychotherapeuten, POH-GGZ en -jeugd, verpleegkundigen GGZ; andere belangstellenden zijn van harte welkom

Lichtpuntjes in de donkere nacht

dinsdag 9 april 2024, online