Medisch specialismen - Cursus

Terug naar agenda

Neurologisch onderzoek: Tools, tips en tricks

woensdag 27 september 2023, Zeist

De afgelopen jaren is vaak gevraagd nog eens de achtergronden en de uitvoering van het neurologisch onderzoek de revue te laten passeren. Voor veel zorgverleners is het lang geleden dat daar systematisch aandacht aan werd besteed, terwijl neurologische problemen in de dagelijkse praktijk veelvuldig voorbijkomen. Daarom deze praktische cursus.

De scholing bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gericht op hoe je een efficiënt en probleemgericht neurologisch onderzoek moet uitvoeren en er conclusies uit kunt trekken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het onderzoek van cognitie en gedrag, oogbewegingen, tonus, motoriek en coördinatie.

Het tweede deel is probleemgericht en gaat vooral over hoe je neurologische symptomen herkent en interpreteert. Hierbij worden sprekende voorbeelden van klassieke neurologische beelden getoond en besproken waaronder taalstoornissen, ruimtelijke oriëntatiestoornissen, het geheugen en problemen met bewegen.

Na het volgen van deze nascholing bent u in staat goed basaal neurologisch onderzoek uit te voeren en kunt u een aantal klassieke beelden goed herkennen.

Docent
Prof.dr. Teus van Laar, neuroloog/farmacoloog, afdeling Neurologie, UMC Groningen

Aanvang 12.45 uur (registratie vanaf 12.15 uur), afsluiting 17.00 uur.

Datum woensdag 27 september 2023
Locatie Woudschoten
Plaats Zeist

Accreditatie

Toegekend door ABC1, NVKG, NVvP en VSR (4 punten)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

Specialisten ouderengeneeskunde, geriaters, (ouderen)psychiaters, verpleegkundig specialisten en andere geïnteresseerden

Neurologisch onderzoek: Tools, tips en tricks

woensdag 27 september 2023, Zeist